Salvador Fabregat, president de Confedecom: “Estem molt satisfets amb la nova Llei d’Ordenació Professional”

La Llei d’Ordenació Professional de les professions de l’esport i l’activitat física de la Comunitat Valenciana ja és una realitat. Este dijous, 14 de juliol, era aprovada en les Corts Valencianes quasi per unanimitat.

Es tracta d’una reivindicació que portava molt de temps sobre la taula i sobre la que finalment s’ha aconseguit el consens necessari, gràcies a la implicació de les institucions públiques i els partits polítics i el treball entre els diferents col·lectius professionals de l’esport.

Confedecom, l’Associació de Federacions Esportives de la Comunitat Valenciana, ha sigut part activa en este acord i sobre això s’ha expressat el seu president, Salvador Fabregat: “Estem molt satisfets perquè els professionals de l’esport hem demostrat la nostra capacitat per a fer evident la necessitat d’esta llei i que, a més, siga una norma que no perjudique a ningú i beneficie a tots: llicenciats en Educació Física, entrenadors esportius de les diferents Federacions Autonòmiques i gestors esportius”. En eixa línia, Fabregat ha afegit que “estos tres col·lectius hem coincidit des del principi, anem de la mà i busquem i volem el mateix. Encara que a vegades ha donat la sensació que molta gent ha volgut enfrontar-nos, sempre hem estat tots en la mateixa posició”.

El president de Confedecom ha destacat de la nova llei la regulació que s’estableix per a la impartició dels ensenyaments esportius, evitant l’intrusisme en el sector i treballant amb tres estàndards: qualitat, seguretat i salut.

“Són els tres pilars sobre els quals han de girar els ensenyaments esportius i estem convençuts que la nova llei ens donarà el marc que ens ajudarà a fer eixa gran faena de formació. A més, la llei obri la porta al reconeixement de les formacions impartides per les federacions sempre que complisquen amb uns requeriments de control, com la titulació del professorat, un currículum que s’ajuste plenament al nou decret i la validació per part de l’organisme competent”, ha indicat Salvador Fabregat.

Leave a Comment