Lorena Martínez, primera dona presidenta de la història d’una federació de caça

Lorena Martínez ha sigut proclamada presidenta de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana i es converteix en la primera dona en la història a ocupar el màxim càrrec de representació d’una institució que aglutina al voltant de 40.000 associats.

 

Amb el seu nomenament, l’enginyera forestal, de 32 anys, aconsegueix derrocar els estereotips que es pressuposen de gènere i edat d’un col·lectiu, el de caçadors, que constitueix la segona potència en número de federats (només per darrere del futbol), i que ostenta el major arrelament territorial i tradicional de tota l’autonomia.

 

“En els últims anys la Federació s’ha erigit com el referent de tot un col·lectiu i la seua principal forma de representació. La defensa de la caça, la proximitat al federat, la cooperació amb tots els col·lectius del món rural, i la difusió de la funció social i ambiental dels caçadors són reptes, la continuïtat dels quals és irrenunciable per al nostre equip”, ha explicat la nova presidenta.

 

D’altra banda, Martínez ha explicat que este repte no li asusta malgrat la seua joventut: “M’avala un equip capacitat i de gran experiència, encapçalat a nivell territorial per Oscar Corbí, delegat d’Alacant; i Juanjo Ferrer, delegat a Castelló. La seua contribució i suport ha sigut clau en el naixement d’este projecte comú i ho serà en el seu desenvolupament”.

 

Finalment, la nova màxima responsable de la caça de la Comunitat Valenciana ha explicat com ha sigut la seua evolució personal fins a arribar a la presidència.

 

“Em vaig aficionar a la caça gràcies al meu pare. Vaig créixer en un entorn rural, on la caça no és una opció, sinó una necessitat. Vaig tindre l’orgull de convertir la passió dels meus ancestres en la meua professió, a través de la meua titulació en enginyeria forestal i de la meua experiència laboral en la Federació de Caça. En este trajecte, l’única cosa que ha crescut més que el meu amor pel sector ha sigut l’odi abocat sobre nosaltres per determinats col·lectius”.

Leave a Comment