La Federació de Salvament i Socorrisme de la Comunitat Valenciana aconsegueix el bronze en el Nacional de Comunitats Autònomes

La Federació de Salvament i Socorrisme de la Comunitat Valenciana fa història després de situar-se en tercera posició de la classificació final en el XXVII Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes.

El campionat va tindre lloc a La Corunya els dies 31 d’agost i 1 de setembre. Concretament la jornada del dissabte va ser disputada en la piscina de Carballo i la del diumenge a la platja de Razo.

L’expedició de la FSSCV composta per sis socorristes masculins (F. Javier Catalá Llinares, Germán Silvestre Vercher, Raúl Marek Szpunar, Albert Matéu Planells, Carlos Coronado Tejeda i Mario Gineres Garre) i sis femenines (Mercedes Sánchez Peidro, Lola Caballero Fuset, Emma Sánchez Iberti, Beatriz Mascarós Núñez, Teresa Brull Roses i Esther García De la Verge) a més de dos tècnics Ana Gualda Brisa i Hugo Sáez Perales i una jutge nacional Érica Ibáñez Palomares, es desplacé al campionat nacional el dia 29 d’agost.

La participació en el campionat s’incrementé respecte a l’any passat ja que van assistir un total de 9 Comunitats Autònomes enfront de les 7 de la temporada anterior, amb el que va fer augmentar també el nivell de competició.

Així i tot́, i després d’un campionat disputat fins a la recta final, la FSSCV va aconseguir la primera posició en la jornada de piscina amb un total de 447 punts, sent a més la Comunitat que més rècords d’Espanya que va aconseguir establir, concretament van ser set.

Classificació conjunta piscina 1a posició amb 447 punts.

Els resultats més destacats que es van obtindre en aquesta modalitat van ser els següents:

Rècords de España

Carlos Coronado Tejeda en 200m natació amb Obstacles Juvenil masculí 02.04.41 enfront de 02.05.68.

Javier Catalá Llinares en 100m Remolc de Maniquí amb aletes Absolut masculí 00.47.53 enfront de 00.48.21 i en 100m Remolc de Maniquí amb aletes Màster +30 masculí i en la prova 100m Socorrista Màster +30 masculí 00.53.04 enfront de 01.00.34.

Lola Caballero Fuset en 200m Súper Socorrista Juvenil femení 02.30.86 enfront de 02.35.80 i en 50m Remolc de Maniquí Juvenil femení, aquest últim compartit 00.37.21 enfront de 00.37.30.

Javier Catalá, Germán Silvestre, Raúl Marek i Carlos Coronado en 4×50 Combinat Absolut masculí 01.30.72 enfront de l’1.31.61.

Medallistes Nacionals

Or 200m natació amb obstacles absolut femení obtingut per Esther García De la Verge.

Plata 4×50 natació amb obstacles absolut masculí. relleu compost per Javier Catalá, Albert Matéu, Raúl Marek i Carlos Coronado.

Ore llançament de corda absolut femení relleu compost per Beatriz Mascarós i Mercedes Sánchez.

Bronze 100m socorrista absolut femení obtingut per Mercedes Sánchez Peidro.

Plata 100m socorrista absolut masculí obtingut per Javier Catalá́ Llinares.

Or 100m Remolc de Maniquí amb aletes Absolut masculí obtingut per Javier Catalá Llinares.

Bronze 4×25 Remolc de Maniquí Absolut Femení Relleu compost per Beatriz Mascarós, Mercedes Sánchez, Esther García i Lola Caballero.

Bronze 4×25 Remolc de Maniquí Absolut masculí Relleu compost per Javier Catalá, Germán Silvestre, Raúl Marek i Albert Matéu.

Bronze 50m Remolc de Maniquí Absolut masculí obtingut per Raül Marek Szpunar Rosa.

Bronze 50m Remolc de Maniquí Absolut Femení obtingut per Lola Caballero Fuset.

Plata 200m Súper Socorrista Absolut femení obtingut per Lola Caballero Fuset.

Ore 4×50 Combinat Absolut masculí Relleu compost per (Javier Catalá, German Silvestre, Raúl Marek i Carlos Coronado.

Plata 4×50 combinat Absolut Femení Relleu compost per Beatriz Mascarós, Mercedes Sánchez, Esther García i Emma Sánchez.

Quant a platja, la FSSCV havia de fer valdre per bona la distància obtinguda en piscina i conservar-la en platja per a arribar a situar-se en el podi final. En aquesta disciplina es millora respecte al año passat i bona prova d’això van ser els resultats collits.

Bronze Relleu de Tríada(mixt) Absolut compost per Esther García, Emma Sánchez, Lola Caballero, Germán Silvestre, Carlos Coronado i Albert Matéu.

Plata Sprint Absolut Femení obtingut per Beatriz Mascarós Núñez.

Bronze Relleu de Sprint Absolut Femení compost per Beatriz Mascarós, Mercedes Sánchez, Esther García i Teresa Brull.

Ore Nadar Surf Absolut Femení obtingut per Esther García de la Verge.

Plata Salvament amb Tub de Rescat Absolut femení equip compost per Beatriz Mascarós, Mercedes Sánchez, Esther García i Emma Sánchez.

Finalment, després de la finalització del campionat es van obtindre els següents resultats per sexes:
Classificació final per sexe masculí 3a posició amb 340 punts.
Classificació final per sexe femení3a posició amb 370 punts.

Després d’un campionat complet, ple de rècords i disputat fins al final, la FSSCV va aconseguir una classificació històrica, ja que encara no s’havia aconseguit arribar a la tercera posició en la classificació final.

Classificació total conjunta 3a posició amb 726 punts.

Leave a Comment