La Comunitat Valenciana, campiona d’Espanya de salvament i socorrisme en categoria absoluta i Castella-la Manxa en cadet

La selecció de la Comunitat Valenciana ha resultat campiona d’Espanya en categoria absoluta i la de Castella-la Manxa en la cadet en les classificacions conjuntes dels Campionats d’Espanya de Salvament i Socorrisme per Comunitats Autònomes després de les proves celebrades des del divendres fins al diumenge en Carballo, les de piscina, i la Corunya, les de platja.

La Comunitat Valenciana revalida en aquesta XXX edició el triomf que va obtindre l’any passat a Castelló de la Plana en absoluta i cedeix la primera plaça a Castella-la Manxa en la segona convocatòria del campionat cadet.

En l’absoluta, Galícia i Castella-la Manxa acompanyen en la segona i tercera places a la Comunitat Valenciana, mentre que en la cadet són la Comunitat Valenciana i Castella i Lleó els qui ho fan.

En les classificacions parcials de la categoria absoluta, l’equip valencià s’ha fet també amb el primer lloc en la femenina i en la masculina, mentre que la mixta ha sigut per a Galícia.

Les parcials cadet masculina i mixta han sigut per a Castella-la Manxa i la femenina per a Castella i Lleó.

En la competició s’han batut 26 rècords d’Espanya i s’ha establit el de la prova de 4×50 metres relleve socorrista mixt absoluta cadet per l’equip de Castella-la Manxa, compost per Pau Beltrán Cabedo, María Sanz Moreno, Marcos Serrano Garrido i Miriam Martínez Manzano, que ho va fixar en un temps de 01.57:78.

24 socorristes van marcar noves marques nacionals, vint d’elles individuals i sis en relleus, més la que se li va donar temps per primera vegada, mentre que catorze van ser en proves femenines, dotze en masculines i el nou, que va ser en una mixta.

La categoria que més temps té després d’aquesta competició és l’absoluta femenina, que va registrar sis nous rècords d’Espanya, seguida de la cadet masculina, que va aconseguir cinc, la cadet femenina, amb quatre, la júnior femenina i la màster masculina, amb tres en cada cas, l’absoluta masculina, amb dues, i la juvenil femenina, amb un.

Del total de vint-i-set rècords nacionals, socorristes de Castella-la Manxa van obtindre set; Castella i Lleó i Galícia, cinc cadascuna; Canàries, Comunitat de Madrid i Comunitat Valenciana, tres en cada cas; i un el País Basc.

Dels 24 socorristes que van aconseguir noves primeres marques a nivell individual o per la seua participació en relleus, ho van fer en més d’una vegada Marcos Serrano Garrido (Castella-la Manxa), que ho va fer en sis ocasions, Antía García Silva (Galícia) i Yael Mantencón Ruiz-Santaquiteria (Castella i Lleó) en quatre; Alejandro Doñoro González (Castella-la Manxa), María Rodríguez Rodríguez (Canàries) i Roberto Moreno Díaz (Comunitat de Madrid), en tres; i Alejandro Polo (Castella-la Manxa), José Luis Sánchez-Abarca Castaño (Castella-la Manxa) i Nuria Payola Anglada (Comunitat Valenciana), en dues.

Altres quinze esportistes van batre un rècord d’Espanya, bé en proves individuals o participant en relleus.

Els Campionats d’Espanya per Comunitats Autònomes de Salvament i Socorrisme han reunit 187 socorristes, 121 de categoria absoluta i 66 cadet en la Piscina Municipal de Carballo i a la Platja d’Orzán, a la Corunya.

Leave a Comment