FEDI Comunitat Valenciana arrasa en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques

La selecció valenciana de la Federació d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual de la Comunitat Valenciana (FEDI-CV), coordinada pel vicepresident de FEDI-CV, Ximo Gisbert, ha aconseguit el tercer lloc en el Podi General per autonomies del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, organitzat per FEDI ESPAÑA i celebrat a Cadis. La selecció d’Andalusia i Castella-la Manxa, han aconseguit la primera i segona posició respectivament.

Aquest tercer lloc, que ha suposat el millor resultat de la seua història, ha sigut més que merescut i molt lluitat, ja que s’ha aconseguit després d’obtindre diversos èxits en multitud de disciplines esportives.

En Atletisme femení es va aconseguir el tercer lloc gràcies als esforços d’una selecció molt jove, capitanejada per l’atleta de La Safor, Empar Vizcaíno, campiona en aquest campionat dels 1.500 metres, 800 metres llisos i el relleu 4×100. A més, Amparo Castillo, també es va proclamar campiona en la modalitat de llançament de javelina. La il·licitana Marina Serrano i la joveníssima Sara Pérez han completat un excel·lent equip femení.

L’equip masculí no s’ha quedat darrere. Gràcies a la combinació perfecta del veterà Jesús Martínez Villegas, subcampió d’Espanya de 10.000 metres en aquesta competició, i el jove José Carlos López Luciano, campió d’Espanya en salt de longitud en aquest Campionat. També han participat David Coloma i Edgar Morón Júnior.

Part de l’èxit de la selecció d’atletisme ha sigut responsabilitat de la seleccionadora, Celia Maestre, coordinadora del projecte esportiu Relleu Paralímpic Comunitat Valenciana, i del tècnic Javier Alcácer. La contribució de tots dos ha sigut decisiva perquè FEDI Comunitat Valenciana donara un salt qualitatiu en l’esport de l’Atletisme per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Als bons resultats en atletisme cal afegir els excel·lents temps en natació masculina i femenina, ja que els dos equips han aconseguit proclamar-se campions d’Espanya per autonomies.

Eli Cortés, com a seleccionadora, i Martín Roig, com a tècnic, han dirigit uns equips en els quals l’absència de la internacional Eva Coronado en l’equip femení no ha minvat el rendiment de l’equip femení i no ha sigut un hàndicap per a obtindre un gran resultat.

Les nadadores Nadia Biscaí, Ángela Rodríguez, Macarena Esteve, Natalia Paz, Mónica Ferrero i Sofía Moreno han conformat un gran equip, conjuntant joventut i experiència.

Per part seua, l’equip masculí, capitanejat per l’internacional Luis Paredes ha aconseguit també la medalla d’or i s’ha proclamat campió d’Espanya. Miguel Ángel Valiente, Eric Villegas, Pablo Huguet, Lucas Sancho, Sergi Castell i Guillermo Barón han completat aquest equip històric que ha revalidat el títol per quart any consecutiu.

Però, sens dubte, la grata sorpresa ha arribat de la mà de la selecció de bàsquet masculí que, després de diversos anys sense aconseguir-ho, ha tornat a proclamar-se campiona d’Espanya en un campionat molt disputat enfront de seleccions molt potents com la castellana manxega i l’andalusa.

L’equip capitanejat pel pivot de 2,06 metres, Paco Sánchez, ha sabut combinar experiència i joventut. Paco González i Ramón Muñoz, junt al capità, han aportat serenitat i maduresa a l’equip. Mario Fuster i Adrián González, en la seua primera participació amb la selecció, han aportat joventut i frescor, i l’egipci Abdesalam Mohamed Atia i el valencià Javier Fos, les notes de qualitat que en algun moment del torneig han sigut decisives i han marcat diferències respecte als adversaris. També cal ressaltar que, al marge d’individualitats, la selecció valenciana de bàsquet ha destacat en aquest campionat per la seua labor conjunta i d’equip.

Alberto Dolz com a seleccionador i Carmen Pérez, jugadora de València Básquet i tècnica delegada de Bàsquet de FEDI Comunitat Valenciana, han dirigit amb mestratge a un equip guanyador.

Leave a Comment